Go VMBO game

De stap naar het voortgezet onderwijs is spannend en ook best moeilijk. Ook voor jou als ouder. Want hoe krijgen jij en je kind de informatie die jullie nodig hebben? De educatieve game Go VMBO helpt hierbij. Met deze game ontdekt jouw kind op een leuke en speelse manier alles over het voortgezet onderwijs in het algemeen en het VMBO in het bijzonder.

Hoe werkt de game?

In de Go VMBO game gaan kinderen op ontdekkingstocht tijdens hun eerste schooldag, samen met hun online vriendinnetje Fay. Ze kunnen vragen stellen aan leerlingen en docenten. Ook kunnen ze puzzels oplossen in lokalen. Zo ontdekken ze het voortgezet onderwijs én hun eigen talenten en interesses.

De game is onderdeel van het keuzeproces. Hij is niet gekoppeld aan een school en bevat dus ook geen reclame voor bepaalde scholen. Kinderen kunnen de game spelen via deze website of via de gratis Go VMBO-app op hun telefoon.

Napraten over de game

Als jouw kind de game heeft gespeeld, kun je hem of haar daarna eventueel vragen stellen. Wat heeft jouw kind ervaren? En welke talenten en interesses heeft je kind ontdekt? Een mooie manier om samen in gesprek te gaan over het voortgezet onderwijs.

Speeltijd

Het spelen van de game neemt in totaal ongeveer 1 tot 1,5 uur in beslag. De totale speeltijd zal echter per kind verschillen.

Downloaden

De game is gratis te downloaden via de App Store en de Google Play Store.

speel hier de game