Meester Rob – CBS Ouverture

De Go VMBO! game draagt bij aan de bewustwording van de leerlingen 

Rob Kobes Go VMBO

Meester Rob

“Als leerkracht van groep 8 ben je veel bezig met het voortgezet onderwijs en dit spreekt mij aan!” Aan het woord is Rob Kobes, hij is al een aantal jaren leerkracht van groep 8 bij CBS Ouverture in Glanerburg, een dorpje tussen Enschede en de Duitse grens. 

“Ik vind het een leuke uitdaging om samen met de kinderen en hun ouders een geschikte plek te zoeken op ‘de grote school’. We beginnen hier al mee in groep 7”, vervolgt Rob. “Ik schuif dan aan bij de adviesgesprekken, dan leer ik de kinderen alvast een beetje kennen.”

Go VMBO! game

Er wordt gedurende het jaar veel gesproken over het keuzeproces in de klas, onderling maar ook klassikaal. “Op een gegeven moment kwam ik ergens, in een advertentie, de Go VMBO! game tegen”, vertelt Rob. “Ik heb het promotiepakket aangevraagd en ik ben ‘m met de klas gaan spelen. Dit doen we nu een aantal jaren. Ik merk dat de game echt bijdraagt aan de bewustwording, niet alleen van het vmbo, maar van het hele voortgezet onderwijs.”

Leuk en leerzaam

De kinderen vinden het leuk om de game te spelen. Rob: “In eerste instantie had ik ze de link naar de game ter kennisgeving meegegeven, maar nu pas ik ‘m ook echt toe in de les, de kinderen krijgen dan van mij ook opdrachten mee. Ik vind het wel belangrijk dat ze er zoveel mogelijk van leren. Ja, ik zou de game zeker aanraden aan andere leerkrachten, het voegt voor mij zeker iets toe aan het hele keuzeproces.”