In de klas bij Nielo

In de klas bij Nielo Martens (12). Hij gaat volgend jaar naar het VMBO en wil later graag astronaut of acteur worden.

In de klas bij Nielo Martens

Op welke school zit je?
Basisschool Atalanta in Eindhoven.

Leuke school?
Een hele leuke. Er is genoeg plek om buiten te spelen. Er zijn voldoende speeltoestellen voor jonge en wat oudere kinderen. We hebben ook een eigen pannakooi. In de klas krijg je vaak een complimentje als je iets goed doet.

Wat is jouw lievelingsvak?
Spelling en geschiedenis. Ik wil graag nieuwe woorden leren en weten hoe ik ze schrijf en uitspreek. Voor mijn baan later is dat belangrijk.

Wat vind je niet leuk?
Rekenen, daar ben ik niet zo goed in.

Wie is je beste vriend?
Jarek, Alain, Manolito, Daan en nog een paar anderen. Ik vind het fijn om veel vrienden te hebben.

Laatste jaar groep 8. Spannend?
Best wel. Op school hebben we het er vaker over en ook thuis. We bekijken naar welke open dagen van welke scholen we zullen gaan.

Weet je al waar je naartoe gaat?
Dat is nog niet helemaal zeker. Het wordt VMBO-kader of tl. Ik hoop VMBO tl, want ik vind het eerlijk gezegd beter dat je dingen weet dan hoe je dingen in elkaar zet.

Wat zijn je hobby’s?
Buiten spelen met vrienden, voetbal en gamen.

Wie is je held?
Ik heb niet echt een held. Ik heb wel veel bewondering voor mensen die bijvoorbeeld na de Orkaan Irma er álles aan doen om iemand onder het puin vandaan te halen. Of een hondje.

Weet je al wat jij later wilt worden?
Astronaut. En als dat niet lukt acteur. Ik vind het leuk om dingen te ontdekken die nog niet ontdekt zijn. Ik ga ook naar de theatervoorstelling van André Kuipers. Hij is in de ruimte geweest. Acteur vind ik leuk omdat je dan andere personen kunt spelen en veel moet praten.