Juf Mariska – obs de Eshoek

De Go! VMBO game is leerzaam en leuk om te spelen

Juf Mariska

Mariska Damveld, leerkracht groep 8 en gedragsspecialist bij obs De Eshoek in Annen, is pas sinds kort bekend met de Go VMBO! game. “Ik wist niet van het bestaan van de game af, maar ik ben ervan overtuigd dat wanneer de game breder bekend is onder de doelgroep, zowel leerkrachten als leerlingen de game veel

meer zullen gebruiken”, vertelt Mariska.

 

“De Go VMBO! game is leerzaam en leuk om te spelen. Ik denk dat de game vooral geschikt is voor leerlingen die nog niet zo goed weten wat ze te wachten staat als ze naar het voortgezet onderwijs gaan. Voor hun ouders trouwens ook!”

Voorbereidingen

Mariska is al jarenlang leerkracht van groep 8, dus ze is inmiddels wel bekend met de twijfels en onzekerheden waar haar leerlingen mee te maken hebben in groep 8. Mariska: “Daarom begin ik aan het begin van groep 8 al met het voorbereiden van de leerlingen op alle informatiedagen en open dagen die de leerlingen moeten bezoeken. Ik bespreek met ze waar ze op moeten letten en geef ze tips mee. Bijvoorbeeld om plusjes en minnetjes te zetten bij onderwerpen die zij zelf belangrijk vinden. Ook vertel ik dat de scholen zich van hun beste kant laten zien en hoe leerlingen daar doorheen kunnen prikken. Ik merk dat ze er onderling ook best veel over praten, maar dan gaat het vooral over naar welke school ze willen.”

“Ik zou het andere leerkrachten ook zeker aanraden”

Leuk en leerzaam

“De Go VMBO! game heb ik klassikaal gespeeld. De leerlingen vonden het ook leuk en zinvol om te spelen”, vertelt Mariska. “Ze vonden het duidelijk en overzichtelijk opgezet. Toch twijfel ik of ze het uit zichzelf zouden gaan spelen. Misschien als het meer bekend zou zijn. Ik zie het als leerkracht zeker als toevoeging in het hele keuzeproces, zeker voor leerlingen die nog twijfelen of voor ouders die nog meer informatie nodig hebben. Ik zou het andere leerkrachten ook zeker aanraden, maar dan vooral aan leerkrachten van groep 7!”