Ervaringen

Het kiezen van een vervolgopleiding en middelbare school is vaak niet makkelijk. Benieuwd hoe andere kinderen dat ervaren? En wat zij vinden van het VMBO? Hieronder een aantal interviews met basisschoolleerlingen, leerlingen van het VMBO en jongeren die al een VMBO-opleiding hebben gevolgd.

Rob Kobes Go VMBO

Meester Rob vertelt over de Go VMBO! game. “Ik heb het promotiepakket aangevraagd en ik ben ‘m met de klas gaan spelen."

Juf Mariska deelt haar ervaring met de Go VMBO! game. "De Go! VMBO game is leerzaam en leuk om te spelen."

Annelieke zit in groep 8 van de basisschool. Volgend jaar gaat zij naar het vmbo. Tijdens de laatste maanden van de basisschool volgen wij haar.

Sophie gaat volgend jaar naar de middelbare school. Ze moet dit jaar kiezen naar welke school zij gaat. Wij volgen haar onder andere tijdens het maken van de Cito-toets.

Twan gaat volgend jaar waarschijnlijk naar vmbo-kb of vmbo-tl. Door de Go VMBO! game te spelen heeft hij veel geleerd over het voortgezet onderwijs.

Lylian zit in het laatste jaar van de basisschool. Wij volgen haar tijdens verschillende momenten, waaronder een meeloop dag.

Thijs en Styn vragen VMBO'ers Guusje en Adriel alles over het VMBO

Thijs en Styn gaan volgend schooljaar naar het VMBO. Ze zitten vol vragen. VMBO'ers Guusje en Adriel van het 2College Durendael in Oisterwijk helpen de jongens uit de brand!

Emma en Diona gaan volgend schooljaar naar Helicon VMBO Nijmegen. VMBO'ers Lynn en Filou vertellen hen alles over deze groene school.

Marjolein interviewt VMBO'er Dewi

Marjolein uit groep 7 van basisschool de Zevensprong interviewt Dewi. Zij is vierdejaarsleerling VMBO kader op Houtens.

In de klas bij Nielo Martens

In de klas bij Nielo Martens (12). Hij gaat volgend jaar naar het VMBO en wil later graag astronaut of acteur worden.

Demi , Fleau en Perr over hun tijd op het VMBO

Het VMBO (TL) als basis voor een carrière als topsporter en ondernemer. Dat geldt voor Demi (24), Fleau (21) en Perr (17).

Emma, Ruby en Lieke stellen vragen aan VMBO'er Susanne

Emma, Ruby en Lieke brengen een bezoekje aan het Gilde Vakcollege Techniek in Gorinchem. En vragen daar alles aan vierdejaarsleerling Susanne.

In de klas bij Yinthe

In de klas bij Yinthe (11). Zij gaat volgend jaar naar het VMBO en wil later kinderverpleegkundige worden.