Veelgestelde vragen over de Go VMBO! game

In welke browser kun je de Go VMBO! game spelen?

Je kunt de game in elke browser spelen. Voor Internet Explorer geldt dat de game vanaf versie 7 het beste werkt.

Hoe lang duurt het spelen van de Go VMBO game?

Dat verschilt per leerling. Hoe snel geven ze de juiste antwoorden? Hoe snel hebben ze door hoe het spel werkt? Hoe lang spelen ze de minigames in Go VMBO! game?

Het spel kan gespeeld worden in 1 a 2 uur. Het spel hoeft niet in een keer uitgespeeld te worden. Door met dezelfde gegevens opnieuw in te loggen, komt de leerling terug op de plaats in de game waar hij of zij gebleven is. Alle informatie is opgeslagen.

Waarom moeten leerlingen een e-mailadres achterlaten?

De e-mailadressen worden alleen gebruikt, zodat leerlingen opnieuw kunnen inloggen in de game, op een ander tijdstip en plaats. Bovendien krijgen ze het persoonlijke advies aan het einde van de game per e-mail toegestuurd.

De e-mailadressen zijn verder strikt vertrouwelijk en worden niet voor andere doeleinden gebruikt.

Wat als leerlingen geen e-mailadres hebben? Of geen e-mailadres niet mogen of willen invullen?

Als leerlingen geen e-mailadres hebben, dan kunnen ze inloggen met een "verzonnen" e-mailadres. Bijvoorbeeld: naamleerling@naambasisschool.nl. Belangrijk is dat er een @-teken in het mailadres staat en een domeinextensie (.nl of .com). Zo kunnen leerlingen toch inloggen. Ze ontvangen dan alleen het persoonlijke advies niet per mail. Ze kunnen deze echter wel delen via social media, als ze dat willen. Ook kunnen deze leerlingen wel verder spelen als ze gestopt zijn.

Hoe kunnen leerkrachten basisonderwijs het spel inzetten in hun lesprogramma?

Het spel kan op elk moment klassikaal worden aangeboden. Bijvoorbeeld voor leerlingen in groep 7 en 8, die vlak voor de keuze van een opleiding en middelbare school staan. Bijvoorbeeld in oktober, november, december, rondom voorlichtingen. Of in januari, ter voorbereiding op de open dagen van middelbare scholen.

De Go VMBO game is een goed middel om leerlingen meer kennis te laten opdoen over het voortgezet onderwijs, waar ze straks naar toe gaan. Ze leren meer over het voortgezet onderwijs, het VMBO in het bijzonder en hoe het proces van opleidings- en schoolkeuze verloopt. Tijdens de game ontdekken de leerlingen hun talenten en interesses en hoe dit van belang is voor de keuzeprocessen voor het voortgezet onderwijs.

Het samen spelen van de game stimuleert jongeren tot interactie. Dit is leuker en maakt ze bewuster van hun eigen keuzes. De leerlingen kunnen bijvoorbeeld op school met de game beginnen en thuis verder spelen.

Kan het spel ook worden ingezet tijdens open dagen van scholen voor voortgezet onderwijs?

Diverse scholen voor voortgezet onderwijs hebben de Go VMBO! game ingezet tijdens open dagen. Bezoekers konden in de mediatheek of het computerlokaal de game spelen. Spelers leren veel over het voortgezet onderwijs en het VMBOin het bijzonder. Tijdens de open dag kunnen ze vervolgens alles in de praktijk gaan bekijken.

Is de informatie in de Go VMBO! game ook te downloaden?

Alle informatie in de game is terug te vinden op deze website. Informatie kan gedownload worden en gedeeld via social media. Ook is er een mogelijkheid om de informatie direct uit te printen.

Volg ons op: Facebook of Twitter

star_red star_red